Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında yer alan ve özel hastanelerde ücretsiz bir şekilde tedavi olunmasını sağlayan bir sağlık sigortası türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran bireyler, bir miktar ödeme karşılığında daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti alırlar. Bu sigorta türünün kapsamında ameliyat masrafları, doktor muayenesi, tahlil ve tetkiklere kadar geniş bir sağlık hizmeti teminatı sunulur. Tamamlayıcı sağlık sigortası, zorunlu sigortalar arasında yer almaz, isteğe bağlı olarak yapılır. Yapıldığı takdirde sigortalıya birçok faydası olan bu sigortayı yaptıran SGK’lı bireyler, özel hastane imkanlarından faydalanmak istediklerinde gereken miktar, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında karşılanır.
Bireylerin kendilerinin ve ailelerinin anlaşmalı özel hastanelerden kaynaklı herhangi bir fark ücreti ödemeden ya da çok az bir SGK katılım ücreti ödeyerek yararlanmasını sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortaları maddi ve manevi olarak konfor sağlamaktadır.
- Yatarak Tedavi
- Ayakta Tedavi
Yatarak Tedavi
Yatarak Tedavi Poliçe başlangıç tarihinden itibaren yatarak tedavi gerektiren tıbbi müdahaleleri karşılar.
Sigortalının dahili ve/veya cerrahi yatışları
Cerrah veya hekim ücretleri
Ameliyat malzeme giderleri
Ayakta Tedavi
Poliçe başlangıç tarihinden itibaren ayakta tedavi gerektiren tıbbi müdahaleleri karşılar.
Doktor muayene
Görüntüleme hizmetleri (MR, Tomografi vb.)
Tahlil
Fizik tedavi ve rehabilitasyon giderleri
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası size SGK anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında göreceğiniz tedavilerden doğacak fark ücretin sigorta şirketi tarafından karşılanmasını temin eder.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan faydalanabilmeniz için SGK’lı olmanız gerekmektedir. Ana Sigorta yaygın anlaşmalı sağlık kuruluşu ağı ve geniş teminatlar sunan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile sizin ve sevdiklerinizin yanında. Siz de Ana Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile fark ücret ödemeden anlaşmalı özel hastaneler ve sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti alma imkanına sahip olabilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, sağlık güvencesi olan bireylerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında SGK’nın karşıladığı tutarın üzerinde kalan kısmını teminat limitleri dâhilinde karşılayan özel sağlık sigortasıdır. Destekleyici sağlık sigortası olarak da adlandırılır.
Kısaca TSS, sigortalıların sadece katılım payını ödeyerek SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olabilmelerine olanak tanır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden sağlanan sosyal güvece ve sigorta hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip T.C. vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler, tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilmek için sağlık hizmeti alacağın kurumun, branşın ve hekimin; sigorta şirketinin sağladığı anlaşmalı kurumlar listesinde yer almalarına ve SGK ile anlaşmalı olmalarına dikkat etmelisin.
Tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olabilmenin ön koşulu SGK hak sahibi olmaktır. Özel sağlık sigortalarında ise SGK’lı olup olmadığın fark etmeksizin, sigorta sahibi olabilirsin.
Özel sağlık sigortalarında katılım payı uygulaması vardır ve katılım payı, poliçeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin %25 katılım payı olan bir özel sağlık sigortan varsa, tedavi masraflarının %25’ini sen ödersin. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise SGK anlaşmalı özel hastanelerde, hastane masraflarının tümü sigorta şirketin ve SGK tarafından karşılanır.*
Özel sağlık sigortalarında ayakta tedavi limitleri genellikle TL bazında belirlenmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise tedavi limitleri genellikle adet olarak belirlenir. Örneğin, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında 8-10 adet ayakta tedavi limitin varsa, tedavi tutarının 500 TL ya da 5.000 TL olması herhangi bir limit aşımı yaratmamaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortalarında tedavi göreceğin kuruluş hastane, fizik tedavi merkezi ya da poliklinik olabilir. Önemli olan, tercih ettiğin sağlık kuruluşunun ve doktorun SGK ile anlaşmalı olması ve tedavinin SGK kriterlerine uygun olarak yapılmasıdır. Özel sağlık sigortalarında bu bir zorunluluk değildir.