Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası

Trafik sigortası, trafikte meydana gelebilecek kaza ya da hasarların yarattığı maddi kayıpları en aza indirmek adına yaptırılan bir sigorta türüdür. Trafik sigortasının yaptırılması Karayolları Trafik Kanunu’na göre zorunlu tutulmuştur. Trafik kazalarının can ve mal kaybıyla sonuçlanabileceğini göz önüne aldığımızda, zorunlu trafik sigortasının olası kaza durumlarında meydana gelebilecek maddi kayıpları önlemedeki önemi anlaşılacaktır. Zorunlu trafik sigortalarının ana amacı kazalara karşı üçüncü kişileri güvence altına almaktır. Yani bu sigorta, trafik sigortası yapılan aracın değil, karşı tarafın maddi hasarlarını en aza indirgemek adına yaptırılan bir sigortadır. Böylelikle bir kaza anında karşı tarafa verilen maddi zarar karşılanabilir.

Zorunlu trafik sigortası, meydana gelebilecek bir kaza durumunda maddi teminatı, sağlık giderleri teminatı ve sürekli sakatlık teminatı gibi olanaklara sahiptir ve her yıl yenilenmesi gereken bir sigorta türüdür. Bu sigorta, araç sahiplerini karşılıklı olarak koruma altına aldığı için zorunlu trafik sigortası yaptırmayan sürücüler cezai işlemlerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Trafik sigortasını her sene yenilemeyen araç sahiplerine para cezası verilir ve araçlarının trafiğe çıkması da yasaklanır.

Trafik Sigortası Teminatları
  • Vefat
  • Sürekli Sakatlık Teminatı
  • Maddi Zarar Teminatı
  • Sağlık Giderleri Teminatı
Foto Galeri

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?
Trafik sigortasının teminatları ve limitleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Bu teminatların hepsi tüm sigorta şirketlerinde aynıdır. Genel olarak bakıldığında zorunlu trafik sigortası şu masrafları karşılar:

Bir trafik kazası sonrasında karşı tarafın zararlarının maddi karşılığı,

Dükkan, ev ve benzeri gibi üçüncü kişilere ait olan mallara verilen hasarların maddi karşılığı,

Kamuya ait mallara kasten olmadan zarar verilmesi durumunda oluşan zararlar,

Kaza esnasında karşı araçta yaralanan kişilerin hastane masrafları,

Kaza sonucu karşı araçta vefat eden kişilerin defin işlemleri ile birlikte onlara bakmakla yükümlü olan kişilerin masrafları,

Kazada yaralanan kişilerin belirli bir süre veya süresiz olarak çalışamaz hale gelmesi durumunda ekonomik gelirin azalması söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda hem çalışamaz hale gelen kişilerin hem de o kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin giderleri sigorta kapsamında karşılanır.

Kaza sonucu kişi kusurlu değil ise ve karşı taraf buna itiraz ederek dava açıyorsa avukatlık ücretleriniz sigorta tarafından karşılanır.

Sıkça Sorulanlar
Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu Trafik Sigortası; Türkiye sınırları dahilinde seyreden araçların trafikte üçüncü kişilere verebileceği zararları, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası genel şartları dahilinde güvence altına alan bir sigorta ürünüdür.

Zorunlu Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?

Trafik Sigortası; poliçede yer alan motorlu aracın kullanılması sırasında, başka birinin aracının hasarlanmasına veya bir kimsenin yaşam kaybına, yaralanmasına ya da bunun gibi herhangi bir zarara sebep olunursa, hukuki sorumluluğu poliçe limitleri dahilinde karşılar.

Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları Nelerdir?

Zorunlu Trafik Sigortası ile üçüncü kişilerin maddi zararları teminat altındadır. Ayrıca üçüncü kişilerin yaşam kaybı veya sürekli sakatlık durumlarını da teminat altına alır.

Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

Trafik Sigortası zorunlu bir sigorta iken Kasko Sigortası isteğe bağlı sigortalar kapsamındadır. Kasko Sigortası kendi aracınızın uğrayacağı zararları karşılarken Trafik Sigortası karşı araca vereceğiniz zararları teminat altına almaktadır.

Zorunlu Trafik Sigortası İçin Teklif Al.
Trafik sigortası yaptırın, yarı yolda kalmayın!
Ne kadar usta bir şoför olsanız da bazen hayat umulmadık tatsız tecrübeler yaşatabiliyor. Bu tatsız tecrübeleri en az olumsuzluklarla atlatmanıza destek olmak için buradayız.
Hizmet Teklif Formu

    13.11.2022
    5.333
    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    İrfan Sigorta
    İrfan Sigorta
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?