Dask (Deprem Sigortası)

Dask (Deprem Sigortası)

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ile deprem ve deprem sonucu oluşan afetlerin doğrudan sebep olduğu maddi zararlar teminat altına alınır.
Deprem,
Deprem sonucu yangın,
Deprem sonucu infilak,
Deprem sonucu yer kayması,
gibi doğal afetler sonucu binanızda doğrudan oluşan maddi zararlar, sigorta bedeline kadar DASK tarafından karşılanır.

Ülkemiz hepimizin bildiği üzere bir deprem bölgesinde yer alıyor.

Bu yüzden DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası kanunlara karşı bir görevden öte kendi yaşamımıza ve sevdiklerimize karşı bir sorumluluktur. Olası bir deprem sonrasında, hayata yeniden başlamak için kendimize tanıdığımız bir şanstır DASK!

Binada maddi zarar sonucu teminat altına alınan bölgeler ise şunlardır:
  • Temeller,
  • Ana duvarlar,
  • Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar,
  • Tavan ve tabanlar,
  • Merdivenler,
  • Sahanlıklar,
  • Koridorlar,
  • Çatılar ve bacalar.
Foto Galeri

Deprem kuşağında ve sürekli risk altında bulunan ülkemizdeki yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlayan DASK, yani Zorunlu Deprem Sigortası, tüm binalar için gerekli olmasının yanı sıra devlet tarafından yaptırılması şart koşulan bir sigorta türüdür.DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar

Sıkça Sorulanlar
DASK Sigortası Nedir?

Deprem ve deprem sonucu meydana gelen yangın, patlama, tsunami ve yer kayması gibi olaylar, doğrudan maddi zarara neden olabilir. DASK (Doğal Afetler Sigortalar Kurumu) Zorunlu Deprem Sigortası, bu maddi zararları sigorta poliçesindeki limitler doğrultusunda karşılar. Zorunlu Deprem Sigortası yaptırarak, ikamet ettiğin binayı tamamen veya kısmen zarar gördüğünde teminat altına alabilirsin. DASK sigortası yaptırmadığın durumda ise bu yardımdan yararlanman mümkün değildir.

DASK Hesaplama Nasıl Yapılır?

Deprem sigortası fiyatları “Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatı’na göre belirlenir. DASK primleri hesaplanırken ikamet ettiğin binanın yapı tarzı, inşa yılı, toplam kat ve daire yüz ölçümü gibi bilgiler belirleyici olur.

DASK ile Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Zorunlu Deprem Sigortası, konutları güvence altına alması ve çeşitli hasar durumlarında zararınızı karşılaması açısından konut sigortası seçenekleriyle benzerlik gösteriyor. Konut sigortası ve DASK arasındaki temel farkı ise iki sigorta seçeneğinin kapsamları oluşturuyor. DASK, yalnızca depremin yol açtığı yıkılma, zarar görme, yangın, patlama, zemin kayması gibi durumlarda zararınızı karşılıyor ve deprem harici bir nedenle oluşan hasarlarınız, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına girmiyor.
Konut sigortası seçenekleri ise sebep fark etmeksizin konutunuzun gördüğü tüm hasarları ve konutunuzun içindeyken sizin ya da aile bireylerinizin karşılaşabileceği tüm kazaları kapsıyor. Pencere camı kırılmasından su baskınına, yangından heyelana, binanıza uçak çarpmasından ev içinde geçirdiğiniz küçük kazalara dek pek çok tehlike karşısında evinizi ve ailenizi güvence altına alan konut sigortası seçenekleri, evinde güven içinde yaşamak isteyen herkesin mutlaka yaptırması gereken sigorta türleri arasında bulunuyor.

Zorunlu Deprem Sigortası İçin Teklif Al.
Ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğal afetler için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) güvencesiyle; deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için yaptırılan zorunlu bir sigorta poliçesidir.
Hizmet Teklif Formu

    13.11.2022
    5.323
    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    İrfan Sigorta
    İrfan Sigorta
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?