Konut Sigortası

Konut Sigortası

Konut sigortası, hırsızlık, yangın ve su baskını gibi birçok risk kapsamında evini koruma altına alan sigorta türüdür. Örneğin konut sigortası, istenmeyen olaylar sonucunda evin oturulamaz hâle geldiğinde taşınma ve enkaz kaldırma giderlerini karşılama konusunda hayatını kolaylaştırır. Konut sigortası fiyatları yani ödenecek primler, konutunun bulunduğu il ve ilçeye, metrekaresine, binanın yapı tarzına, konutunun bulunduğu kata, alınan güvenlik önlemlerine ve poliçede yer alan teminatlara göre belirlenir. Örneğin poliçende bina teminatı olmadan sadece evinin içindeki eşyaları da teminat altına alabilirsin. Konut sigortası, evinizi ve eşyalarınızı yangın, hırsızlık, deprem, sel gibi pek çok riske karşı koruma altına alan bir sigorta türüdür. Konut sigortası zorunlu deprem sigortasından farklı olarak sadece Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından belirlenen limitlerle değil çok daha geniş bir yelpazede evinize ve eşyalarınıza koruma sağlar.

Konut Sigortası Teminatları Nelerdir?
  • Yangın,yıldırım, infilak, yangın mali sorumluluk
  • Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyet ve terör
  • Sel veya su baskını, dâhili su
  • Dolu, fırtına, yer kayması
  • Hava ve kara taşıtları çarpması
  • Duman, kar ağırlığı, duman,
  • Enkaz kaldırma masrafları, kira kaybı
  • Hırsızlık
  • Konut asistans hizmetleri
  • Elektronik cihaz, cam kırılması
  • Hukuksal koruma, ferdi kaza
Foto Galeri

Siz rahat uyuyun diye yaşadığınız tüm mekanı, eşyalarınız ile birlikte birçok riske karşı kapsamlı bir şekilde güvence altına alıyoruz. Konutunuza ait tüm riskler, artık güvence altında. Konut poliçesi ile ; evinizi ve eşyalarınızı Yangın , Deprem, dahili su, yer kayması, kar ağırlığı, sel su baskını , hırsızlık, cam kırılması , elektrik hasarları, terör gibi birçok riske karşı toplu olarak tek bir poliçede satın alabilrsiniz.

Sıkça Sorulanlar
Konut Sigortası ile Zorunlu Deprem Sigortası’nın farkı nedir?

Deprem sonucu binada meydana gelen maddi zararların karşılanabilmesi için ev sahiplerinin Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptırmaları gerekmektedir. Zorunlu Deprem Sigortası, binadaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılar. Ancak evdeki eşya, nakit para ve değerli kıymetler, evde yaşayan kişiler ve sorumluluklar ve bunun yanı sıra yangın, su baskını, hırsızlık gibi diğer pek çok risk için konut sigortası satın alınması gerekmektedir.

Konut Sigortası ile evim ve eşyalarım depreme karşı güvence altında mı?

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan evin sigorta değerinin, DASK limitini aşan kısmı ve ev içindeki eşya için deprem teminatı, Konut Sigortası ürünlerimiz kapsamında verilmektedir.
Kiracıysanız Konut Sigortası ile evinizdeki eşyalarınızı depreme karşı güvence altına alabilirsiniz, konut sigortası poliçeniz kapsamında “Bina” için teminat almanıza gerek bulunmamaktadır.
Ülkemizde deprem riski, bir evin en büyük riskidir. Deprem gerçekleştiğinde mağduriyet yaşamamak adına Konut Sigortası poliçenizi kontrol ederek, deprem teminatı olduğundan emin olmalısınız. Konut Sigortası yaptırırken deprem teminatı hakkında satış kanallarımızdan da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Konut Sigortası poliçemde teminat limitlerini nasıl belirlerim?

Hasar anında zararınızın tam olarak karşılanabilmesi için poliçenizdeki sigorta bedelleri evinizin ve eşyalarınızın değerlerine denk olmalıdır.
Poliçenizdeki “Bina” sigorta bedeli, binanın güncel satın alma bedeli değil, aynı özellikteki yenisinin inşa edilme maliyetidir. Bu bedele arsa ve şerefiye bedelleri dahil edilmemelidir.
“Eşya” sigorta bedeli; mobilyalar, beyaz eşya, halı, perde, mutfak gereçleri, konutta kullanılan elektronik cihazlar, kıyafet dahil her türlü kişisel eşya, kıymetli halılar, antikalar, ziynet, takı vb. kıymetli eşya gibi konutta bulunan her türlü eşyanın yenisinin satın alma bedeli olmalıdır.
Poliçenizde, “Nakit para” teminat limiti ayrıca belirtilmektedir.

Konut Sigortası İle İlgili Teklif Al
“Evim gibisi yok!” diyenlerdenseniz;
İster kiracı olun, ister ev sahibi evinizin ya da eşyanızın uğrayabileceği zararlara karşı önleminizi bugünden alın. Konut Sigortaları ile yaşam alanınızı güvence altına alalım…
Hizmet Teklif Formu

    12.11.2022
    2.750
    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    İrfan Sigorta
    İrfan Sigorta
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?