İnşaat All Risk Sigortası, inşaat faaliyetlerinin başlangıcından bitimine kadar olan süreçte inşaat faaliyetleri ile ilgili ani ve beklenmedik sebeplerle ortaya çıkan hasarların yanı sıra, deprem, toprak kayması gibi doğal afetler ve yangın, yıldırım, şantiye kazaları gibi riskleri temel alarak inşaatınızı güvence altına alan bir sigorta türüdür.
İlgili alana ilk hazırlık malzemesinin inmesinden itibaren sigorta, tüm işlerinin tamamlanması ve tesliminin ardından son bulan bu sigortaya sahip olmak, işlerinizi güvence altına almak ve sorunlara karşı korumak için acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz.
- Deprem, yangın ve patlama gibi olaylar,
- Hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs sebebiyle ortaya çıkacak zararlar,
- Sel, su baskını, kar, çığ, fırtına gibi doğal afetlerin verdiği zararlar,
- Heyelan, yer çökmesi veya kaya düşmesi gibi olaylar,
- Hava taşıtlarının çarpması veya uçak parçalarının düşmesi,
- Elektrik tesisatı sebebiyle görülen zararlar,
İnşaat All Risk, her türlü inşaat projenizi (bina, yol, baraj, liman, kanalizasyon, içme suyu ve elektrik hatları, havaalanı, vb.) inşaatın başladığı ilk günden projenin tamamlanacağı ya da teslim edileceği güne kadar risklerinize uygun teminatlarla güvence altına alır.
İşveren (Projenin Genel Sahibi): Sigortalı şantiye sahasını sağlayan ve çoğu kez planlama aşamasında bulunan ve bazı projelerde malzemeyi sağlayan taraftır. Asıl menfaat sahibi işverendir.
Ana Müteaahhit: İşveren tarafından görevlendirilen ve tüm projenin inşaat ve/veya montaj işlerinden sorumlu, işlerin bir kısmını taşeronlara devredebilen taraftır. Sigorta Ettiren, ana müteaahhittir.
Tali Müteahhit (Taşeronlar): Bir inşaat ve/veya montaj işinin tamamını (anahtar teslimi) veya bir kısmını üstlenen ve direkt olarak işveren veya ana müteahhit tarafından görevlendirilen taraftır.
Şantiye sahasına ilk hazırlık malzemesinin inmesi ile sigorta başlar. Daha sonra işlerin tamamlanıp işverene teslimi ile sigorta sona erer. Bazı durumlarda taahhüt edilen işlerin tamamını müteahhit firma teslim edemez. Ancak bu tamamlanmamış kısımlar, inşaat veya montaj projesinin kullanılmaya başlanmasını veya işletime alınmasını etkilemeyecek detayda işlerdir (Örneğin; kalorifer kazanlarının bağlantıları gibi). Böylesi bir durumda eğer görevlendirdiğiniz kontrol mühendisleri uygun görür ve inşaat sözleşmesinde bu durum ile ilgili bir hüküm varsa; geçici kabul yapılır. Bu esnada müteahhit kalan işlerini tamamlar ve kesin kabule gidilir.
İmalatçının sorumluluğunda bulunan hasarlar
İnşaat/montaj makinelerinde Makine Kırılması Sigortası’na giren hasarlar (iş makineleri vb.)
Aşınma, yıpranma, çürüme sebepli hasarlar
Genel Şartlar’da belirtilen diğer istisnalar